Fonteinen

AquaBouw is specialist in watertechniek voor fonteinen. Wij leveren de techniek voor onder andere het zuiveren, vitaliseren, belichten en aanleggen van waterpartijen. Ons geïntegreerde aanbod start al bij het ontwerp en advies. Na plaatsing zijn wij er voor periodiek onderhoud en winteronderhoud van fonteinen. Fonteinen zijn er in veel soorten en maten waardoor ons aanbod altijd gericht is op maatwerk.

Vaste fonteinen

Vaste fonteinen worden in bijna alle gevallen geplaatst in vijvers met een stabiele bodem. AquaBouw levert complete fonteinsets voor vaste fonteinen en voorziet in het onderhoud na de realisatie. Wij werken samen met gerenommeerde leveranciers uit de branche: van zwemvijverpompen tot filterputten.

Op basis van de wensen en voorwaarden van onze opdrachtgevers kunnen we precies afstemmen welke techniek en materialen nodig zijn.

vaste fonteinen foto 2 aqua bouw techniek
drijvende fonteinen foto 1 aqua bouw techniek 4

Drijvende fonteinen

Drijvende fonteinen bieden een oplossing voor diepe vijvers en vijvers met een fluctuerende waterstand. Wij verzorgen de complete techniek en staan onze opdrachtgevers bij met periodiek onderhoud.

Het technische aspect betreft onder andere de pomp, schakelkast met eventuele buitenkast, het drijflichaam, de fonteinkop en eventuele verlichting. AquaBouw biedt maatwerk en geeft advies op het gebied van watertechniek.

Lees meer over maatwerk

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op

Waterkunstwerken

Waterkunstwerken komen veel voor in buitenruimtes. Ze trekken de aandacht op esthetisch niveau. De verborgen techniek achter zo’n object zorgt ervoor dat het geheel dynamisch wordt. AquaBouw werkt samen met landschapsarchitecten die hun idee graag willen realiseren.

Met technisch vakmanschap en meedenken zorgen we voor de technische basis. Na de realisatie verzorgen wij het onderhoud van het waterkunstwerk.

Lees meer over onderhoud

Waterkunstwerken foto 2 Aqua Bouw
Fonteinpleinen bedriegertjes aqua bouw

Fonteinpleinen en bedriegertjes

AquaBouw levert fonteinpleinen en bedriegertjes. In samenwerking met stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten nemen we het technische aspect bij de installatie voor onze rekening. Deze vorm van fonteinen biedt een beleving in openbare ruimtes en in het straatbeeld.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de uitvoering van bedriegertjes. Het programma wordt zorgvuldig afgestemd op de wensen van onze opdrachtgevers.

Neem contact op

Beluchters

Beluchters houden de waterkwaliteit hoog. Alle formaten vijvers worden voorzien van voldoende zuurstof en doorstroming, zodat de waterkwaliteit op orde blijft. Door zuurstof toe te voegen aan het water worden vissterfte en blauwalg tegengegaan.

AquaBouw plaatst beluchters op basis van koop of huur. Het type beluchting wordt afgestemd op de grootte van de vijver. In ons assortiment hebben we vaste en drijvende beluchters. Hiermee zorgen we voor de juiste waterbehandeling en houden het water van vijvers en sloten gezond.

beluchters foto 1 aqua bouw 3
Scroll naar boven